ULEIURILE ESENȚIALE EONA

MOD DE UTILIZARE


Uleiurile Esențiale (UE) sunt esențe de plante aromatice odorante, obținute prin distilare cu aburi de apă, într‐un alambic sau prin presare la rece, pentru citrice. Aceste procedee de extracție permit recoltarea uleiurilor esențiale 100% pure și naturale, nediluate, nedeterpenate și nemodificate.

Aromaterapia este o terapie naturală care se bazează pe 3 niveluri de acțiune ale uleiurilor esențiale:


Acțiune moleculară

Unei molecule îi corespunde o proprietate terapeucă. Un ulei esențial poate conține până la 8000 de molecule, parcularitate Biochimică ce explică multiplele lor proprietăți terapeuce: antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale, relaxante, purifiante, respiratorii, cicatrizante...


Acțiune energetică și vibratorie

Energia plantelor ne este restituită prin câmpurile vibratorii ale acestora când se întâlnesc cu câmpurile noastre. Această concepție de aromaterapie cuantică întâmpină ideea asiati a circulației energiilor în corp.


Acțiune olfacvă și informati

Prin mirosul său, uleiul esențial acționează asupra centrului emoțiilor din creier și influențează reacțiile noastre psiho‐emoționale. Uleiurile esențiale se ulizează în viața cotidiană în mai multe moduri:

În masaj: amestecați câteva picături de UE în ulei vegetal sau într‐o cremă neutră;

În baie: diluați 15‐20 picături de UE în 10 ml de Bază pentru baie, apoi vărsați amestecul în apa din cadă;

În difuzie atmosferică: cu ajutorul unui difuzor la rece, timp de 15 minute maximum/oră;

În inhalații: puneți câteva picături de UE pe o batistă sau într‐un inhalator și respirați de‐a lungul zilei;

Pe cale orală: diluați 1‐2 picături de UE în ulei vegetal, pe un cub de zahăr, într‐o linguriță cu miere, într‐o capsulă specială, în Solubol pentru o ingestie directă. UE pot aromatiza diferitele rețete culinare.

Copyright © 2020 - esentialonline.ro